Viktigheten av å sette seg mål

Det er flere år siden jeg forlot komfortsonen, det enkle livet uten forpliktelser og stress. Et liv hvor jeg stod opp hver dag, ble fortalt hva og når jeg skulle gjøre, og akkurat hvor jeg skulle trene.

Men det jeg vet er at den virkelige verden er langt fra slik. Ha en heltidsjobb og sjonglere med mye trening, krever stålkontroll og disiplin. Dagene går nå på rutine, leve etter klokka og er det er sjelden tid for “sprell”.

Det er ikke alltid lett å trene med den intensiteten som ønsket etter en hel dag på jobb. Av og til må planen endres hvis man er for sliten og trøtt.

“Du kan sikkert ta den økta i morgen, tenker jeg..”

Opp om morgenen for å ta en løpetur, frokosten nesten litt på farten, jobb, hjem, mat, trening, mat, litt jobbing og deretter er det rett i seng.

En voksende usikkerhet om du kan nå de målene du har satt deg har vært til stede og det er av og til tøft å innrømme for seg selv at noen økter må trenes annerledes, fordi du er for sliten.

Foto: Aftenposten

Men de ensomme, mørke, kalde morgenturene, det samme med kveldsøktene etter endt jobb. Jeg ville ikke ha bytta de bort for noe. Jeg løper fordi jeg ha noen mål. Akkurat nå kjenner jeg også god progresjon på økter, form, kropp, styrke og mot.

Som et rutinemenneske jeg er, er det for meg utrolig lett å surre seg inn i et mønster. Ofte er disse mestrene ikke særlig bra. Av og til blir det slik at jeg kan gjøre det samme hver eneste dag, dag ut og dag inn. Det blir det ikke framgang av.

Jeg kom til et punkt da jeg skjønte at jeg trengte å gjøre noe. Jeg trengte å tørre å gjøre noen endringer både på det ene og det andre. Jeg bestemte meg for å ha fokus på det som virkelig betyr noe og gi blaffen i det andre. Stole mer på meg sjøl rett og slett.

Jeg har lært å sette mål og gjøre dem både realistiske og oppnåelige. Det er viktig å sikre at hvert mål faktisk kan oppnås, uten at denne vil min motivasjonen lett synke.

På den andre siden, men når du har vært idrettsutøver så lenge, er det viktig å utfordre deg selv også. Sette deg mål som kanskje aldri er oppnåelig, for å gi deg et skikkelig spark bak for å gi alt hva du har og litt til.

Å sette mål som er utfordrende og du må være dønn ærlig for å gi kontinuerlig tilbakemelding. Dette vil bidra til høyere nivå på alt hva du foretar deg.

Utfordre deg selv, og sette deg selv mål kan hjelpe deg med å opprettholde det ønske om å løpe fort nok, som jeg heldigvis har et sterkt ønske om.

Akkurat nå jobber jeg for å løpe en maraton under EM-kravet på 2.34.00. Dette tror jeg er fullt mulig med riktig fokus, overskudd og ikke minst – riktig trening, nok næring og den beste restitusjonen jeg kan klare å få til i min hverdag.

Foto: Frode Monsen, Sportsmanden

Samtidig jobber deg for å være litt mer spontant og ta litt mer på sparket. Gi litt mer blaffen og velge ut det som ikke er fullt så viktig.

Følg drømmen din og jobb mot det som er målet ditt. Med klare mål som du tørr å dele med de rundt deg, vil gjøre veien mot målet enklere.

Vi er i slutten av februar og våren nærmer seg. Løpene der mine mål skal testes til det fulle nærmer seg, og jeg er sikker på at jeg nå har funnet en vei som kan være med på å ta meg dit.

MÅL ER VIKTIG – DRØMMER ER VIKTIG OG GODE HJELPERE ER VIKTIGE PÅ VEIEN DIT.

      

Copyright © 2017 Marthe Katrine Myhre | Utviklet av: essDesign