Tøyd strikken langt – må hale strikken inn igjen

MARS!!!!! En av favorittmånedene på flere måter. Det er første vårmåned, det blir lysere og lysere og du kjenner sola varme. Alt dette gir energi!

Jeg tok mot til meg og tok fri fra jobb i 14 dager uten lønn. Jobbet hardt med hodet og samvittigheten, men det er nå eller aldri. Jeg vil bli bedre og da må jeg tenke på meg sjøl i enda større grad. Disse 14 dagene i Spania gjorde godt for kropp og sjel. Fokus på trene, spise, sove og hvile – akk hvor godt det har gjort. Jeg savner disse dagene allerede.

IMG_4899

Rart med det, men det er utrolig hva dager der du har fokus på toppidrettslivet gjør med form, treningsstatus og overskudd. Tenk å ha dette livet på fulltid. Det hadde vært luksus, men kanskje det er nettopp det man må ta mot til seg å satse på for å bli de stegene bedre?

Dagene i Spania bestod som sagt av trene, hvile, spise, sove – repeat. Jeg hadde lagt opp til et tøft treningsopplegg, men ville ha med meg hodet og ikke gjøre noe overgilt. Treninga fungerte ganske bra. Jeg løp mye og hadde mange økter med bra kvalitet. Å komme til bar asfalt og sommertemperaturer er rett og slett himmelen for en løper fra Hunndalen.

Glemt ble kalde turer på snø og is.

Jeg tøyde strikken kanskje vel langt siste periode og det nevnte hodet ble rett og slett tatt litt under armen. Forferdelig sliten og stinn av mange mil ble de siste øktene litt tøffe. Jeg hadde nok håpet at jeg skulle ha mer å gi de siste dagene og kommet hjem med litt mer energi. Konsekvensen av litt mye trening og litt for sliten kropp må jeg nå da ta. Rett og slett være drit flink og hard på det jeg er dårligst til – å hvile og trene lite.

IMG_4928

Skal jeg bli bedre må jeg tørre å tøye strikken, men jeg må være enda tøffere på punktene hvile, sove og restituere. Det er noe jeg har jobbet hardt med nå og håper jeg klarer å dra strikken inn igjen. Jeg føler at det har løsnet nå de siste dagene og jeg er sikker på at dette kan bli bra. Jeg har klare mål for sesongen og er i rute. Det er nå vi gir jernet framover og jeg gleder meg til konkurransene som kommer.

Det nærmer seg sesongstart og vårenergien begynner å fylle opp lagrene. Både 10 kilometer og halvmaraton venter før årets vårmaraton. Planen er lagt og den skal jeg følge etter beste evne, men planene er selvfølgelig til for å endres om kroppen sier noe annet. Akkurat nå føler jeg meg skikkelig trygg på at treninga har vært bra og at det kan bli spennende i tida framover.

FOKUS!

 

 

   

Copyright © 2017 Marthe Katrine Myhre | Utviklet av: Sveum design AS