OPPSUMMERING!

De 21 dagene jeg hadde en liten “off-periode” satte jeg meg ned for å analysere nøye hva jeg hadde lagt ned av trening fram til 1.november. Det vil da si nøyaktig 10 måneder med nytt treningsregime med Jack. Ganske artig å se hva en har gjort. Framgangen og at det faktisk er mulig å se at rolige turer kan løpes raskere på lavere puls. Har også flyttet terskelfarten og klarer å holde jevnt over litt høyere fart på alle økter.

Dette er et resultat at fokus på løping. For å bli god til å løpe, må du løpe mye og du må trene på det du skal bli god til. Ingen rakettforskning akkurat!

Tidligere sesonger har jo fokuset vært på langrenn. Jeg har alltid løpt mye, men med flere rulleskiturer i uka, noen sykkeløkter og hardøkter som hadde fokus på motbakke, ble farten på beina lav.

Siden 1.januar 2013 har jeg løpt så å si hver eneste dag. Jeg hadde en del økter på ski i vinter fram til mars og jeg har syklet hele 2 økter. Styrke har jeg imidlertid trent jevnt, 2 økter hver eneste uke. Der har jeg fokus på mage og rygg. Slyngetrening med Redcord er veldig effektivt og jeg henger i de ganske ofte. Hamstring, armer, skuldre og generelt litt på bein er viktig å ta med. Slik trening er veldig lurt i forhold til å holde seg skadefri. Nettopp å holde seg skadefri har jeg vært veldig OBS på. Dette var min første vinter jeg har løpt og jeg har vært veldig spent på hvordan dette ville slå ut på beina mine. Det har blitt mange kilometer på hardt underlag. Ikke en eneste dag har jeg blitt hemmet av noen vondter. Gode sko og variasjon er viktig både for helsa og psyken.

Så til litt fakta. Fra 1.januar har jeg:

Treningstimer totalt fram til nå: 739 timer

Antall økter: 492

Antall kilometer: 7.756.29 km

Høydestigning: 162.934 m

Kraftprovet1Nå er jeg for fullt i gang med treninga. I går, søndag, var jeg på ski for første gang siden april. Strålende sol og et par minusgrader var rammene rundt den turen. Det gikk overraskende lett. Merker jo at kroppen blir mer og mer “løpeformet”, men det gikk faktisk såpass OK at det frister med skirenn. Beitostølen skal jeg spare NRK sine seere for. Den helga er jeg opptatt med en annen konkurranse. Uansett skal jeg nok stille opp på skirenn i vinter. For treninga sin skyld og det er jo helt utrolig artig å kjenne syra på en helt annen måte enn ved løping.

Ronnie er hjemme nå. Mye jobbing med diverse så MÅ gjøres før det braker løs den 22.november, men det er bra å ha en treningskamerat på tidlige morgenøkter og en som jager på hardøktene om kvelden. Dagene går jo i et sammenhengende magadrag om dagen. Starter tidlig og avsluttes sent. Ikke optimalt i forhold til trening og restitusjon, men slik er situasjonen i dag.

Vi trener på!

 

 

      

Copyright © 2017 Marthe Katrine Myhre | Utviklet av: essDesign