Marthe Katrine Myhre

Født: 04.03.1985
Bor: Gjøvik, Norge
Høyde: 168 cm
Klubb: Gjøvik Friidrettsklubb
Hobbier: Fjellturer og venner
Utdanning: Lærer
Jobb: Kopperud skole
Samboer med: Ronnie Frydenlund Hansen

Mine personlige rekorder:

Distanse: Hvor: Når: Tid:
10 000 meter Hole i Buskerud 2016 34.47
Halvmaraton Beitostølen 31. mai 2014 1.13.52
Maraton Sevillia 23. februar 2014 2.40.00

Historien om meg:

Jeg er født på Gjøvik sykehus og har bodd alle mine år i Hunndalen. Ble tidlig interessert i idrett. Med en bror som er 3 år eldre var det klart at jeg fulgte etter han på det meste. Spilte i mange år fortball med guttene i Vardal IF, var med på friidrett i Raufoss og gikk på ski for Gjøvik skiklubb. Hele tiden var det viktig å klare å henge på guttene. Var ofte alene jente og ble med det ganske hardt herdet. For meg ble det naturlig å måle seg mot både jevnaldrene og eldre gutter, i alle idretter.

Var på ingen måte noen barnestjerne, men fra jeg var 12-13 år begynte resultatene å bli noe bedre. Hevdet meg godt både i friidrett og langrenn. Fotball måtte jeg kutte ut, da det ikke var flere ledige ukedager igjen.

Ettersom tiden gikk tok jeg et valg om å satse på langrenn. Det ble opprettet et jenteteam på Gjøvik, som gjorde dette valget relativt lett. Dette var noen fantastiske år. Vi hadde det utrolig gøy og klarte å skape et veldig bra langrennsmiljø i Gjøvik og omegn. Da jeg ble junior begynte jeg i Gjøvik/Toten langrenn.

For meg ble juniortiden veldig tøff med mye sykdom. Konsekvensen av dette ble 4-5 år uten konkurranse og trening. Derfor måtte jeg begynne på nytt, da jeg fikk lov til å starte opp igjen med aktivitet. Dette tok tid, men jeg var fast bestemt på at dette skulle jeg klare.

Heldigvis fikk jeg god hjelp. Kom meg tilbake til livet og inn i idretten igjen. Ole Henrik Evensen skal ha mye av æren for dette. En alt-mulig-mann som er både fysioterapeut, trener og en ærlig mann med god kompetanse.  Tok min første seier i et Norges-Cup renn og oppnådde mange sterke resultater. Fikk gå World-Cup for Norge på Internasjonal kvote i La Clusaz og fikk meg noen starter på nasjonal kvote under World-Cup i Holmenkollen på 30 km.

Birkebeinerforside

Da jeg traff min nåværende kjæreste ble interessen for mer løping og sykkel vekket. Jeg kjøpte meg sykkel, etter å ha vært uten det noen år og begynte å sykle ritt. Dette åpnet for deltakelse i Birkebeinerarrangementene og andre sykkelritt. Samtidig begynte jeg å trene mer løp. Dette for variasjonen sin del. Stilte opp i noen løpekonkurranser og løp min første maraton på Valdresflya i juni 2010. Med forholdsvis bra resultater i de konkurransene jeg stilte opp i ble jeg mer og mer gira på løping igjen.
Derfor tok jeg et valg, etter mange år med full langrennsatsing, for å stase for fullt på løping.

Trippelseier i Birkebeinertrippelen 3 år på rad var utrolig artig og fint å se at det går an å hevde seg i 3 ulike idrettsgrener i et så stort arrangement. Har 3 norgesmestertitler på maraton, 2011, 2012 og 2015, 2 norgesmestertitler på halvmaraton. Dette har gjort meg til en av norges beste langdistanseløpere.

Høsten 2012 debuterte jeg på landslaget under Nordisk mesterskap i terrengløp med en 11.plass. Deltok også i det samme terrengløpet høsten 2014. Har en 3.plass i Nordisk mesterskap på maraton i 2015 og deltok i VM-halvmaraton i mars 2014.

Jeg vil takke mine sponsorer for støtten! Dere betyr utrolig mye. Jeg har et sterkt ønske om å kunne satse enda mer på idretten og er det noen som ønsker å være med på min vei mot framtidige mesterskap er det bare å ta kontakt!

Løping er moro, det er en lidenskap og drømmen om noe stort lever i meg!

Kontakt meg på: post@marthemyhre.no eller mob: 932 80 432

      

Copyright © 2017 Marthe Katrine Myhre | Utviklet av: essDesign