Nordmarka Halvmaraton!

I dag løp jeg Nordmarka Halvmaraton for 3.gang. Antallet deltakere har gått opp for hvert eneste år, noe dette løpet fortjener. Et idyllisk sted og en morsom, variert løype som setter deg virkelig på prøve. Her får du testet deg skikkelig i alt fra bratte sammenhengende motbakker, litt slakere enda lengre motbakker, gode flater, bratte nedoverbakker og tempovekslinger. Dette er en løype som skiller godt og har du en god dag, gode bein – løper du bra. Det motsatte skjer hvis overskuddet er litt labert og beina som bly. Da renner minuttene ofte fort på. Her må det jobbes hardt i 21 kilometer.

Været var en stor prøvelse i dag. Striregn, og da mener jeg striregn (åpen himmel), i 17 av 21 kilometer, lyn, torden og 9 varme (kalde) grader. Vind var det også, men regnet overdøvet følelsen av å løpe i motvind første halvdelen av løpet. Kaldt ble det, skikkelig kaldt. Jeg begynte faktisk å hyperventilere et sted mellom 8-9 kilometer. Følelsen i bein og armer ble gradvis borte, men jeg klarte å holde farten oppe sånn greit, selv om det var dårlig respons de siste kilometerne. Pulsen sank betraktelig da kroppstemperaturen ble lavere, men arbeidsmoralen steg desto mer.

Jeg hadde en god dag i dag. Beina og kroppen ville løpe fort. Det er en ubeskrivelig god følelse etter mye stang ut og mindre gode opplevelser i de tidligere konkurransene i år. Kanskje har jeg nå kommet meg opp et hakk formmessig og at det som venter blir bra? Nå gjelder det bare å være smart i treningsarbeidet, holde igjen når formen blir bedre på de rolige turene, men fortsatt kjempe på hver eneste hardøkt for at de skal gjennomføres ordentlig. Dagens resultat var over 2 minutter bedre enn det jeg presterte under perfekte forhold i 2011. Hadde vi sluppet både regn og bekker i veiene i dag, tror jeg det hadde vært noen minutter å hente der.

Arrangøren gjør en flott innsats! De er virkelig flinke i alt fra start, drikkestasjoner, speakertjeneste og premieutdeling. Tusen takk for meg og jeg lover å komme tilbake!

PS: Skulle egentlig tatt noen bilder i dag, men jeg var så kald etter målgang at jeg ikke klarte å knyte opp de nye ADIDAS skoene mine. Derfor ble det raskt skifte til litt tørre klær, frysing på premieutdelinga og setevarmer på høyeste nivå helt hjem til Gjøvik. Bilder får jeg ta en dag det er litt bedre vær. Jeg lever fortsatt i håp om at sommeren 2013 skal bli bra, både værmessig og resultatmessig! Oslomaratonmålsnøre

      

Copyright © 2017 Marthe Katrine Myhre | Utviklet av: essDesign