Min trening

Jeg har tilbakelagt noen utrolig bra treningsuker i 2017 og generelt denne vinteren. Det har jeg nevnt i et tidligere innlegg.

Stadig dukker det opp mailer og meldinger på om jeg kan legge ut mine treningsuker. Jeg velger og ikke gjøre det, men jeg sender tilbake svar på enkelte økter og gjerne tips i forhold til hvordan trene i en travel hverdag.

IMG_4525

Foto: Marianne Røhme, Kondis

Grunnen til at jeg gjør dette og ikke legger ut fulle treningsuker er mange. Vi må huske at trening er veldig individuelt og det er ikke alt som passer for alle. Jeg har brukt mange år på å finne noe som passer ganske bra, men leter fortsatt etter hva som er optimalt. Selvfølgelig får jeg tips og råd i forhold til hvordan jeg skal trene. Treningsøkter fra andre løpere har blitt kopiert og gjennomført etter beste evne. Det er lett å la seg rive med.

Kan det da rett og slett bli for mye trening og for tøft? Svaret på det er – JA! Absolutt, det kan det. Her gjelder det å være strukturert og flink til å hodle tunga rett i munnen.

Mer vil ofte ha mer og du vil gjerne løpe mer enn forrige uke osv. Slik går ikke an og tenke, men det er viktig med kvalitet i alt en gjør. Det gir framgang!

Husk at det er totalbelastningen som er viktig og det er vanskelig å finne den riktige miksen, men ikke umulig. Det er lurt å feile en gang i blant, men da er det viktig å lære av feilen og ikke gå i samme fella flere ganger. Tøye strikken innimellom er lurt, men ikke drive så hardt at strikken sprekker.

Jeg har den siste perioden kjent at strikken er strekt langt, men jeg håper og tror at jeg har kontroll. Det er nå det er viktig å snøre igjen og ha fokus på at overskuddet skal tilbake. Helt klar nå på at ukene framover skal inneholde viktige, gode og kraftfulle økter som gir meg det jeg ønsker. Jeg vil jo løpe fort på maraton i april og da lønner det seg abslott ikke å tulle det til nå.

Jeg er klar! Trening, hvile, restitusjon og fullt FOKUS! Det skal bringe meg dit jeg vil!

Favorittøkter jeg kjører nesten hver uke er:

# 10 x 1000 meter med 1 minutt pause

# Raskere intervaller med fart

# Langtur

 

 

   

Copyright © 2017 Marthe Katrine Myhre | Utviklet av: Sveum design AS