Min nye treningshverdag!

Tenkte jeg skulle skrive litt om forandringene i min treningshverdag. Forskjellen fra tidligere år og det jeg gjør nå i dag. Hvordan en vanlig treningsuke kan se ut og litt om kosthold. Egentlig er det veldig lite hokos-pokus, men stikkord er mer kvalitet, fart, mindre mengde.

MartheHytteplan

Dette er min første vinter som løper. Tidligere sesonger har jeg knapt rørt joggeskoene mellom november og april. Det hendte seg at jeg tok en 20-30 minutter lang rstitusjonsøkt etter skirenn.

Jeg har alltid vært glad i mye mengde og lange turer både med ski og løpesko på beina. Jeg kunne ha opptil 3 turer med varighet på ca 3 timer i uka. Disse turene hadde lav intensitet og liten varaisjon. Skiturene gikk fra husdøra og oppover skiløypene her på Gjøvik. Løpeturene var i skogen på stier, myr og forholdsvis tungt terreng. Hardøktene var fra 1-3 ganger i uka.  De fleste av disse var an typen terskeløkter. Har de siste sesongene trent styrke på hele kroppen 2 dager i uka. De resterende øktene var rolige turer på 1-2 timer. Har ligget jevnt på 18-23 timer i uka i mange år. Kan vel med hånda på hjertet si at jeg sjelden har startet i en konkurranse med veldig mye overskudd…..

Nå er det som et nytt liv har begynt. Etter at Jack overtok styringa har mengden gått en del ned. Nå har jeg en langtur i uka, som oftest på søndager. Da løper jeg 30 km pluss i et ganske bra tempo. Stor forskjell fra tidligere da disse turene var reine kosen. Nå er dette en tur som sliter litt og som gjør at beina må jobbe.

Har 3-4 hardøkter i uka. Det kan være alt fra 45 sekundersintervaller til 10 km med varierende fart. Distanseøkter der jeg trener både hodet og flytter litt grenser. Utrolig greit å bryte noen barrierer og gå ut av komfortsona en gang i blant. Det er dette som gjør oss bedre.

De resterende øktene er korte og har som hensikt å restituere. Prøver å ha de fleste av disse på ski nå i vinter. Variasjon er viktig og jeg kjenner at ski er godt for kropp og sjel.

Nå teller jeg ikke timer trening, men kilometer. Skal jeg løpe 10 km rolig, løper jeg 10 km rolig og ikke 50 minutter….

Kvalitet, fart og overskudd er 3 sentrale ting i min nye hverdag!

En vanlig uke for meg nå i vinter kan være:

Mandag: 10 km morgen og 10 km kveld (Rolige økter)

Tirsdag: Hardøkt (5*2000 meter, 90 sek pause) morgen og 8 km rolig, kveld

Onsdag: 90 minutter halvhardt

Torsdag: Hardøkt 10 km varierende fart morgen og 10 km rolig, kveld

Fredag: 10 km rolig morgen og 10 km rolig kveld

Lørdag: Hardøkt (45/15*30) morgen og 10 km rolig kveld

Søndag: 30 km langtur

Legger inn 2 styrkeøkter de dagene jeg ikke har hardøkt.

Jeg har et ganske normalt kosthold. Brødskiver med ost, skinke, egg osv til frokost, lunsjen min er mye av det samme som til frokost, før andre økt spiser jeg enda litt mer brødskiver og middag består ofte av pasta, laks, kylling, grønnsaker osv. Gjennom dagen spiser jeg også yoghurt og frukt. Ganske så normalt og enkelt kosthold. Har blitt flink til å innta mat rett etter trening og tyr ofte til en restitusjonsbar, banan, yoghurt – enkelt og lett å ha med. I helgene er det ofte litt ekstra kos og elsker is. Hver fredag, lørdag og søndag er det “isparty ala Tollerudveien”. Til slutt må jeg innrømme at veien er kort hjem til mamma og pappa da Ronnie er ute på reise. Lett å bestille middag ferdig og servert til kl 19. 🙂

Tida framover går utrolig fort. Gleder meg til å følge med på ski VM på TV. Vips så er denne skisesongen over og Ronnie kommer hjem. Løpesesongen rulles for alvor i gang med konkurranser fra den 10.mars. Bare å henge i stroppen!

 

 

      

Copyright © 2017 Marthe Katrine Myhre | Utviklet av: essDesign