Løp, løp, løp – løp det beste du kan!

Det har vært lenge stille – altfor stille! Ikke har jeg noen bortforklaring på hvorfor jeg ikke har skrevet. Grunnen er at jeg har egentlig hatt noe å skirve om, men en blanding av skuffelse og en forferdelig tilfreds følelse har vært salig blandet i hodet mitt.

Jeg løp min andre maraton for året i Hamburg den 4.mai, kun 10 uker etter maraton i Sevillia. Jeg hadde et eneste mål med denne turen. Løpe fort nok for EM. A-kravet er 2.38.

Med med på turen hadde jeg Ronnie. Vi ankom Hamburg 2 dager før løpet. Surt og kaldt, men en flott by. Har sjelden sett en storby med så mange grønne lunger, fredelige folk og flotte uterestauranter. Dagen før løpet inspiserte vi deler av løypa. Om det var et lurt trekk eller ikke, er umulig å si, men psyken fikk seg en liten utfordring i forhold til trua på en god tid. Det vi fikk se var en kupert løype med store utfordringer i forhold til stigninger og vind. Spesielt den siste halvdelen av løypa var tøff. Lot det ligge og heller fokusere på hva jeg selv kunne gjøre. Utenforstående elementer er sjelden lurt å bruke energi på.

Løpsdagen gav oss vind, mye vind, litt regn og ikke altfor mange varmegrader. Var nok andre enn meg som syntes været var verre. Flere av mine konkurrenter ønsket nærmest ikke å gå til start og kle av seg. Rammen rundt løpet var uansett flott. Start og mål ved det berømte TV-tårnet. EXPOEN i en flott stor hall og som vanlig godt organisert av tyske arrangører.

Selve løpet gikk veldig bra! Endelig løp jeg en maraton uten problemer og med bein jeg bare kunne drømme om. Sjelden har jeg villet løpe, løpe og løpe alt det jeg ønsket på en dag jeg har ønsket å gjøre det. Passerte halvmaraton helt etter planen. Følte det gikk lett, men merket at løpet ikke gav meg noen “transportkilometer”, som det vanligvis er i store maratonløp. Her var det opp og ned i en salig blanding. Stigninger, vind, svinger og mye løping alene. Hadde faktisk nesten ikke følge av en eneste løper i alle de 42,195 kilometerne denne dagen. Merkelig! Vinden måtte jeg jobbe mot selv, det samme med hver eneste kilometer. Jeg lå helt etter planen til det gjenstod 12 kilometer. Kreftene tok ikke slutt, men jeg klarte rett og slett ikke å holde tilstrekkelig høy nok fart i motvind og løypeprofilen alene. Jeg passerte 2.38 på 41,6 kilometer. Herfra og inn brukte jeg 3! minutter… Så sterk var vinden og med sammenhengende stigning siste 2 kilometerne var følelsen av at jeg stod bom fast…

Jeg var skikkelig skuffa ved målgang, men fremdeles veldig, veldig fornøyd. Aldri har jeg løpt så godt. Det var en drømmedag! Så gjenstår det å se om det jeg har levert i 2 maratonløp nå i år, er godt nok for EM-maraton. Jeg håper jo det!

Tida etter dette løet har jeg brukt på å prøve å tenke klart. Riste av meg skuffelse. Hvorfor reiste jeg til Hamburg for å løpe en rask maraton? Burde jeg ikke undersøkt mer om at løypa kanskje ikke var den rette? Samtidig har jeg hatt en vanvittig god følelse. Aldri har jeg vært i bedre form og aldri bedre trent. Aldri har jeg vært mer motivert og gira på å bli en bedre meg – BLI SÅ GOD JEG KAN BLI!

Mandagen og tirsdagen etter løpet var jeg sliten, både fysisk og psykisk. Heldigvis sliter jeg sjelden med muskulære vondter og stølheter. Så allerede onsdag løp jeg en tur, torsdag en tur med stigningsløp og det samme fredag. Lørdag løp jeg en god etappe i Holmenkollstafetten for klubben min, SK Vidar. Jeg kunne bare løpe. Det gikk lett og teknikken var bra. Vi vant stafetten med et lite hav ned til de andre. Det er lett å være god sammen med 14 andre supre jenter.

Hva som venter vet jeg ikke. Jeg skal løpe en del konkurranser for god trening og fordi jeg synes det er vanvittig artig. Samtidig er det viktig å stille opp for lokale arrangører og andre aktører som ønsker flere på startstreken. Løping og interessen for løping blir bare større og større. Bra at flere får både kjenne på kroppen og helsen hva en effektiv løpetur kan gjøre. Bli den beste deg!

Dette øverste bildet er tatt av Frode Monsen. Mer kan du finne på www.sportmanden.no

Bildet under er tatt av Kjell Vigestad i Kondis. Alltid på plass for å dekke de store løpene, samt de fleste løp som arrangeres i Norge.

Holmenkollstafetten Marthe14

HamburgmaratonMarthe

      

Copyright © 2017 Marthe Katrine Myhre | Utviklet av: essDesign