Kraftprovet – varmt og tøft, men utrolig flott!

De siste ukene har jeg hatt noen bra dager på hytta i strålende vær. Jobbet litt på Intersport og egentlig hatt det som plommen i egget. Dagene har stort sett handlet om trening, mat og søvn. Dette krydret med sol fra skyfri himmel går dette mot en drømmesommer.

Jeg løp Kraftprovet i Trollhättan på fredag. Et flott løp i fantastiske omgivelser. En tøff løype på 11,6 km. Varmen var veldig intens denne dagen med 27 grader i skyggen da vi startet kl 16.10 på ettermiddagen. Jeg mistrives sterkt i slik varme. Oppvarmingen foregikk i de få skyggepartiene jeg fant. Holdt meg ganske rolig inntil de siste minuttene før start.

Alle bildene er tatt av Kjell Vigestad i Kondis. Les Deres reportasje her: http://www.kondis.no/svenske-seire-i-varmt-kraftprov.5263513-141124.html

Kraftprovet1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Løpet utartet seg slik jeg hadde tenkt på forhånd. Det var et stort og sterkt startfelt og jeg hadde tenkt til å henge på Isabellah Andersson så lenge som mulig. Dette gikk greit de første kilometerne. Farten var ikke altfor høy, men jeg begynte å kjenne varmen. Pulsen min stiger noe voldsomt. Det koker i hodet og jeg begynner nesten å hyperventilere. Jeg klarer rett og slett ikke å svette og derfor bruker kroppen min altfor mye energi på å prøve og kjøle seg ned. Sånn har jeg alltid vært. Er veldig dårlig “varmeløper”. Isabellah løp lett og elegant sakte, men sikkert litt i fra. Hadde uansett øyekontakt med henne hele veien. Jenta som ble nummer 2 var aldri langt foran hun heller. Hun mistet jeg litt mer og mer etter hver eneste drikkestasjon. Jeg tok drikke på alle, mens de andre løp forbi.

KraftprovetIsabellah

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Isabellah vinner Kraftprovet som hun vil! Elegant løper og veldig hyggelig. Hun inviterte meg til Kenya i vinter. Kanskje det blir trening med henne i vintermånedene?

Kroppen og beina var imidlertid veldig bra denne dagen. Beste opplevelsen så langt i årets sesong. Hadde det ikke vært for varmen ville jeg ha gitt de 2 andre jentene litt mere konkurranse. Allikevel er jeg strålende fornøyd med løpet. Mest fordi jeg klarer å jage bra hele veien. Det er “lett” å øke farten etter de mange motbakkene og jeg har god fart på de lettløpte partiene av løypa. Jeg gir meg heller ikke før jeg er i mål. Så absolutt framgang på alle områder. Godt å kjenne at den følelsen jeg har hatt på treningene i det siste gir avkastning i konkurranser.

Nå blir det en god treningsperiode framover. Noen dager hjemme nå til og begynne med, og så skal jeg ut på tur for å trene. Gleder meg! Neste konkurranse blir  10.-11.august. Er litt på utkikk etter konkurranser den helga. Er det noen som har et bra løp å anbefale, så gi en lyd.

23.august er planen å løpe 10 000 meter i Norgesmesterskapet i Tønsberg. Ny opplevelse og 25 tøffe runder!

31.august stiller jeg mest sannsynlig på NM halvmaraton under Knarvik arrangementene.

KraftprovetMarthe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Herlig å kjenne litt god flyt i ekte SK Vidar-tøy! Det har jeg ventet på.

Anbefaler alle å se etter litt løp i Sverige. De er utrolig flinke til å arrangere løp. Har flotte premier (pengepremier i Kraftprovet), bra atmosfære, hyggelige omgivelser og menneskene heier på alle, uansett hvor de er fra og nivå. Takk for meg! Jeg kommer veldig gjerne tilbake.

Nå nyter vi gode sommerdager hjemme. For et vær! Det er nesten for mye av det gode. Da jeg reiste hjem fra jobb i kveld kl 19 var det 28 grader i skyggen. Nesten glad jeg ikke skulle ut og trene da. Så nå sitter vi bare og slapper av ute.

Ronnie er jo i ekstrem treningsmodus om dagen. Birkebeinerrittet er det store målet. Han har plan for hver eneste dag og en ganske så punktlig treningshverdag. Formen er det jeg vil kalle bra. Han holder følge på løpeintervallene (i alle fall de litt kortere dragene) og ser ut til å være godt i rute. Jeg lar meg aldri slutte å imponere over hvordan han går fra å være dvask i kroppen med litt for mye å dra på i april til å bli meget godt trent i juni/juli. Har aldri sett han så gira som nå. Nesten glad det bare en drøy måned igjen til slaget mellom Rena og Lillehammer skal stå. Håper han får avkastning på det han legger ned. Imponerende er det uansett av en som ligger i dvale treningsmessig fra oktober til april hvert eneste år.

 

 

 

      

Copyright © 2017 Marthe Katrine Myhre | Utviklet av: essDesign