En fin tur med Sportsklubben Vidar i Spania!

Da er jeg og de andre hjemme etter en helg i Spania. Sportsklubben Vidar stilte med 4 dameløpere og 5 herreløpere i helgas Europa-Cup for lag i terrengløp.

E-Cup lagene Vidar

Vi ankom Valencia flyplass fredag kveld uten bagasje. Den stod fast i Paris etter en 50 minutter lang mellomlanding. Håpet om at bagasjen skulle dukke opp senere på kvelden eller iallefall tidlig lørdag morgen var tilstede. Vi spiste middag og la oss i fred og ro. Stod opp med et mål for øyet – få bagasjen opp på rommet og deretter ut for en løpetur. Den planen gikk i vasken da bagasjen ikke dukket opp før etter lunsj lørdag ettermiddag. Da klokka ble 17.00 dro vi i samlet tropp ut for og se på løypa vi skulle konkurrere i.

Løypa var flat og rask. Den inneholdt mange svinger og ble med det litt teknisk krevende. Fartsøkninger og mykt underlag kom til å sette oss på en god prøve i å henge med europas beste løpere.

Lørdagen gikk egentlig rimelig fort, til tross for MYE venting. Spenningsnivået for konkurransedagen bygde seg opp i takt med antallet løpende utøvere på hotellet.

Jentelaget E-Cup Vidar

Jentelaget til Sportsklubben Vidar bestod av Jessica Gunnarson, Silje Fjørtoft, Tone Hjalmarsen og meg.

Søndag var en flott dag værmessig. Sol, varmt og lite vind. Vi var ute på en morgentur før frokost. Dro fra hotellet ca 1,5 time før start. Jeg følte meg dau i kroppen, men prøvde å ikke tenke så mye på det. Sola varmet godt da vi gikk mot parken der konkurransen ble avholdt.

Oppvarmingen var trå. Jeg ville mye og hadde skuldrene langt over øra. Formen har vært god i det siste og jeg trodde jeg kunne få til et bra resultat. Den gang ei. Varmesjokk, fartsjokk og bein som overhodet ikke var med på det hodet ville. Det var BLYTUNGT fra A til Å. Et krampeløp uten flyt og med stor respekt for konkurrentene, både de utenlandske og de norske. Jeg hadde tapt før start, rett og slett.

Sånn var det bare på søndag. Jeg lærer stadig. Moro var det da at Silje og Tone leverte veldig bra løp og at Jessica presterte mye bedre enn i fjor. Vi kom på en hederlig 7.plass totalt og ble beste Nordiske lag.

Herrelaget presterte også jevnt over godt og klatret mange plasser opp i forhold til året før. De kapret også 7.plassen i lagkonkurransen.

Marthe E-cup

Tungt, varmt og uvandt underlag, men omgivelsene var fine.

Vi hadde det ellers helt suverent i Spania. Fint hotell og god beliggenhet. Vi fikk noen gode løpeturer i godt klima. Maten var OK, men jeg er ikke begeistret for at Spanjolene skal dynke alt med en syrlig olje eller hva det er. Grønnsakene skal smake det de gjør og ikke syrlig… Det gikk mye i brød og ost, yoghurt og APPELSINER. De var helt fantastiske…. Savnet brunost, melk og egg. Gikk med noen PowerBar energibarer og hadde med noen hjemmelagde rundstykker som nødproviant. Greit å ha litt på rommet og spe på med 🙂

Tusen takk til Jack, Runar og Jim. Dere er fantastiske reiseledere og gode samtalepersoner. Jeg gleder meg allerede til neste tur. Det blir treningssamling med Jack, Tone og noen løpere til. Fram til da skal jeg bruke skiene mer i treningsarbeidet. Vil holde beina fit for fight for det som skal skje utover våren. For jeg tror formen er forholdsvis mye bedre enn det resultatet viste i helga. Det viser også pulsklokka som ikke viste spesielt høy puls under konkurransen.

Så hva som skjedde vet jeg ikke helt. Ville for mye, kanskje litt for “dau” trening dagene i forkant, for stor respekt for alt og alle…Mulig også at det å løpe alle intervaller inne på mølle gjorde sitt til at mykt underlag føltes veldig rart. Ja, det er mye å jobbe med, men heldigvis så lærer man så lenge man lever.

TAKK FOR TUREN TIL ALLE SOM VAR MED! Dere er en kjempe gjeng. Heia Sportsklubben Vidar.

PS: Alle bildene er hentet fra www.kondis.no og fotografen heter Runar Gilberg.

 

      

Copyright © 2017 Marthe Katrine Myhre | Utviklet av: essDesign