Det er vel ikke lov å si, men….

Ja, jeg brukte NM maraton på lørdag som trening, trening mot en rask maraton i Nederland 11.oktober. Jeg følte meg skikkelig ekkel og dårlig når jeg sa at jeg løp NM og koste meg gjennom 42,195 kilometer.

SONY DSC
Bildet er tatt av Thomas K.Føre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For meg er NM viktig, veldig viktig. Siden det ikke ble NM på bane i Haugesund i august, ville jeg ha med meg NM på maraton i Trondheim.

Jeg har hatt en periode med litt varierende følelse på trening. Jeg har hatt dager som har vært veldig, veldig bra og jeg har dager der det har gått skikkelig tungt. Selv om de dagene som har vært tunge vet jeg at mye av den treninga jeg legger ned da vil jeg få igjen for senere. Det viktigste er at jeg vet hva det kommer av. Det koster mye tid og energi å trene to ganger om dagen, jobbe og samtidig bygge hus. Å bo på en byggeplass i rot, støv og møkk er lite trivelig. Forhåpentligvis blir det bra når det blir ferdig. Jeg er lei av alt som har med hus og gjøre og det blir lite energi til overs når man rydder til sene kvelden etter en allerede lang dag med trening og jobb.

SONY DSC
Bildet er tatt av Thomas K.Føre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Noen dager har imidlertid vært veldig bra og de gir meg utrolig mye. Derfor vet jeg at formen er god, bare jeg rekker å hvile litt.

Formbekreftelsen kom allerede forrige helg i Drammen. Der løp jeg halvmaraton på en dårlig tid, men med et par dostopp underveis måtte ta skylden for det. Uten stopp ville jeg mest sannsynlig løpt inn til ny pers i en vanlig halvmaratonløype. Godt å ha i bakhodet mot en viktig høst.

I helga løp jeg NM-maraton i Trondheim som en ren treningsøkt. Planen var i starte i 4.00-4.10-tempo per kilometer og øke etter hvert. De siste kilometerne skulle jeg løpe ganske raskt. På forhånd visste jeg ikke hva det ville holde til resultatmessig, men for meg var det viktig å få en god bekreftelse på at treninga har fungert og at kroppen er klar for hardere konkurranser i ukene som kommer.

SONY DSC
Bildet er tatt av Thomas K.Føre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg kjente med en gang at det kunne bli en artig dag i Trondheim på lørdag. Første kilometer følte jeg at jeg jogget på 3.48-tempo. Deretter ble kilometertidene stabilisert på 4.00-4.05 per kilometer. Helt etter planen. Samtidig som jeg løp, kjente jeg at styrken var bra, steget OK til meg å være. Det gikk lett og jeg hadde ganske så lav puls. Det var duket for å cruise i gjennom og kose seg. Jeg hadde det rett og slett veldig allright.

Planen var å øke farten på siste runden av i alt fire runder, men det skulle vise seg å bli vanskelig. Arrangøren sendte i vei en pulje på halvmaraton 2-3 minutter før jeg passerte for siste runde. Det endte i kø, mye kø og tettpakket av løpere fra 32-40 kilometer. Det var rett og slett helt håpløst å løpe og kaos til tider. Det var umulig å brøyte seg vei alene og når mange av løperne på halvmaraton løp med musikk i ørene, var det ikke lett å rope løype heller. Derfor ble det sikksakk løping, grøfteløping og rett og slett vente på din tur til å komme fram. Jeg holdt kilometertidene under 4.00-fart og siste to kilometerne gikk på 3.35 og 3.38. Det er jeg fornøyd med. Derfor fikk jeg en fin “treningstur” der den dårligste kilometeren gikk på 4.07 og den raskeste på 3.35. De fleste var rundt 3.58-4.00 og det uten å presse på fart. Lav puls, bein som fløy og en kropp uten problemer. Resultatet gav meg mitt tredje gull i NM på maraton. Herlig!

SONY DSC
Bildet er tatt av Eirin Bugge, Northern Runners

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fornøyd med dagen satte jeg snuten hjem og med litt mer selvtillitt i bagasjen.

Nå venter et nytt Norgesmesterskap for tur i Oslo den 19.september. Der er det halvmaraton og jeg er regjerende mester. Så blir alt fokus rettet mot Eindhoven og en ny maraton den 11.oktober. Håper på gode treningsforhold og en kropp som fylles med overskudd i dagene som kommer. Jeg er i rute og vil ha en ny personlig rekord på maraton.

Marthe med flagg i Trondheim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bildet er tatt av Thore-Erik Thoresen

Så til arrangørene i Knarvik, som jeg også hadde veldig lyst til å besøke i helga. Jeg kommer neste år og jeg savnet veldig de flotte løypene og atmosfæren hos vestlendingene.

PS: Jeg løp med helt nye New Balance sko i helga under NM og de bestod testen med glans. De er herves klarert for flere maraton og jeg gleder meg til å vise de fram i Oslo. Det er utrolig godt å ha funnet sko som passer meg godt og som gir meg det jeg trenger. Takk!

      

Copyright © 2017 Marthe Katrine Myhre | Utviklet av: essDesign