Det er skikkelig vinter

Her på Gjøvik er det skikkelig vinter. Det er lenge siden det har vært så mye snø og vi er bare kommet til starten av februar. Samtidig som det har snødd omtrent hver eneste dag, har temperaturene også tidvis vært av det ordentlig kalde slaget.

Det har vært flere vintre med lite snø og i fjor var jeg så privilegert at det var bar asfalt nesten gjennom hele vinteren. I år er det strake motsetning.

Foto: Morten, Aftenposten

Det er tidvis tungt og tøft å være løper på vinteren. Jeg har løpt ute hver eneste dag og føret har tidvis vært skikkelig dårlig. I år har jeg imidlertid flyttet nesten alle intervalløkter inn på mølle. Akkurat det er noe jeg er lite fan av, men heller det enn å løpe i snøkaoset som har vært ute.

Hver tirsdag og lørdag er det en gjeng her hjemme som samles for å løpe intervaller ute. Akkurat de øktene gjennomføres uansett. Som for eksempel en tirsdag for tre uker siden, da vi løp 1000 metere med snø til langt oppå leggene. Eller lørdag for en uke siden, da termometeret viste relativt mange kalde grader. Vi gjennomførte gode økter og jammen er det godt å komme hjem til mat og varm dusj med en bra følelse innabords.

Det som er viktig å huske på for en løper på vinteren er at det er mye større belastning å gjennomføre øktene ute. Tungt føre og kalde dager krever mer energi.

Akkurat det har jeg lært nå etter noen år og jeg har fjorårets vinter friskt i minne. Jeg holder bevisst litt igjen og prøver å gjennomføre alt hva jeg kan enda bedre enn tidligere.

Dagene blir lysere og det nærmer seg med stormskritt mange fine muligheter for å vise fram hva en har gjort og lagt ned av jobb på trening. Jeg er optimist og gleder meg til å ha en sesong, som forhåpentligvis er en del hakk bedre enn 2017.

Noen nyheter skal jeg også dele etter hvert. Det er spennende ting på gang!

      

Copyright © 2017 Marthe Katrine Myhre | Utviklet av: essDesign